2021-03-02 13:09:14• hírek • Bede Emőke

Afganisztáni bevándorlókat tartóztattak fel Nagypeleske közelében

A szatmári és petei határrendészek március 1-én, 23 óra 20 perc körül épp Nagypeleske közelében járőröztek, amikor alig 50 méterre az országhatártól észrevettek három gyanús járművet.

A román állampolgárságú sofőrök által vezetett személyautókban 11 ázsiai személyt fedeztek fel, kiket ezt követően a hatóság székhelyére kísértek. Az elsődleges vizsgálatok során megállapították, hogy a 15 és 30 év közötti utasok mindannyian Afganisztánból érkeztek, korábban már kérelmezték a román hatóságoktól a menedékjogi státust, viszont itt maradni nem terveztek, célállomásuk ugyanis Németország lett volna.


A határrendészet illegális határátlépés kísérlete miatt indított nyomozást az ügyben.
 


Tavaly közel 400 bevándorló próbált jogtalanul átjutni a határon


A határrendészet korábbi tájékoztatása szerint 2020-ban a máramarosszigeti határrendészet által ellenőrzött területen 109 felderítő akciót szerveztek, melyek nyomán 397, illegális határátlépéssel próbálkozó bevándorlót sikerült feltartóztatni, illetve elfogtak 15 embercsempészt is. A legkiemelkedőbb fogások közül a határrendészet kiemeli azt a júniusi esetet, mely során a nagykárolyi kollégák két, a határ irányába tartó kisbuszban 33 külföldi állampolgárra bukkantak. A 31 férfi és a 2 nő első körben Magyarországra szeretett volna eljutni, majd onnan Ausztriába és Németországba vitt volna útjuk. A szíriai, szomáliai és líbiai migránsokkal szemben jogtalan határátlépés kísérlete, a két sofőr ellen pedig embercsempészet miatt indítottak nyomozást. Erről részletesebben ide kattintva elérhető cikkünkben írtunk.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: